We leefden en werkten er bijna een jaar naartoe. Zochten en vonden. E-mailden en belden. Organiseerden wat er te organiseren viel. Regelden wat geregeld moest worden. Verzonnen er dingen bij. Pasten zaken aan. En verheugden ons meer en meer.

We kenden het programma van voren naar achteren. Konden examen doen in alle namen. Hadden de taken verdeeld. Wisten precies hoe het menu eruit zou zien. En hoe laat de hulptroepen zouden arriveren. We waren er helemaal klaar voor. Maar wat we níét konden voorbereiden was hoe de avond zou verlopen.

Wat zouden deze ruim honderd deelnemers, gezamenlijk dan wel in groepjes, met elkaar delen? Zouden er nieuwe verbanden ontstaan? Oude liefdes ontroesten? Nieuwe liefdes ontluiken? Vriendschappen gesmeed of juist definitief verbroken worden? Zakelijke relaties worden aangeknoopt?

Toen was het zover. En het was overweldigend. Niet alleen aan onze kant, maar ook aan die van jullie, zo lezen we in jullie mails. Te mooi om maar voor één keer te bestaan. Daar hoeven we helemaal niets nieuws voor te organiseren, dat is, nu al, een gegeven. Er branden al heel veel vuurtjes. Dit is niet een einde. Maar juist een heel mooi begin.

vrijdag 18 maart 2011

Honderd

Een gedenkwaardige mijlpaal. We waren eigenlijk al zó gelukkig met alles wat we tot nu toe hebben mogen meemaken, dat we niet het idee hadden dat er íéts kon gebeuren wat dat gevoel zou overtreffen. En toen  kwam dat toch.

Want gisteren, 17 maart, spraken we aan het einde van de middag, live vanuit België, Tony De Keghel. ‘Antoine’ heet hij nog op de zo prachtig met de hand geschreven (meneer Crauwels?) examenlijst van 1982. Waar ter verduidelijking boven staat ‘In het inschrijvingsgeld op de cursussen is het examengeld van 300 fr. inbegrepen’. Tony komt, op 2 april. Dat is heel fijn, maar nog geen heel erg verschrikkelijke mijlpaal, want dat doet een complete kolonie andere oud-studenten ook. Máár … hij is nummer 100!

Honderd ‘followers’, die hadden we al eerder; ook een mijlpaal die absoluut een lintje verdient. Maar nu hebben we dus ook Officieel Honderd Aanmeldingen. Tromgeroffel en trompetgeschal zijn hier op hun plaats.

We overwegen al bijna een dress code. Een rode loper. Valet parking. Gaat niet gebeuren. Maar we zeggen wél: welkom, welkom, Tony!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten